De kracht van tevreden logistieke medewerkers

Meer overzicht en efficiëntie

Binnen Logistiek en Transport komen wij nog vaak allerlei formulieren tegen, bijvoorbeeld in de vorm van pak- en leveringsbonnen. Heftruck- en vrachtwagenchauffeurs kunnen hun werk makkelijker en efficiënter doen met een handige mobiele app, in plaats van allerlei papieren formulieren. Bij de digitale oplossing wordt door Oliver IT een end-to-end benadering gehanteerd om de integratie tussen bijvoorbeeld de orderplanning, magazijn en transport goed af te dekken.

Onze oplossingen zijn niet alleen geschikt voor transport, maar ook voor andere logistieke processen, zoals orders picken, distributie en logistieke planningen. Verder kunnen we in plaats van enkel de werkprocessen digitaliseren, de processen verrijken met andere functionaliteiten zoals route-optimalisatie, veiligheidschecks, realtime data etc. Hierdoor worden de positieve gevolgen van een wijziging in het gehele proces direct zichtbaar voor iedereen.

Planning en Safety

Oliver IT heeft bij veel klanten, o.a. Struyk Verwo Infra, Redsun en Swiss Sense, aangetoond uitstekende logistieke oplossingen te bieden.

Struyk Verwo Infra en Redsun vervoeren beide zware vracht. Geen risicoloze operaties. Safety staat bij hen dan ook hoog in het vaandel. De heftrucks en de vrachtwagens dienen naar behoren te functioneren. Een voertuigcheck is dan ook geen overbodige luxe. Daarnaast kan data uit dagelijkse checks worden gebruikt om onderhoud efficiënter in te plannen, en om uitval en ongevallen te voorkomen.

De distributie van goederen, met als voorbeeld consumentengoederen, maakt een ontwikkeling door. Het is gebruikelijker dat producten thuis bezorgd en geïnstalleerd worden. Dit vergt veel van een backoffice die de Planning verzorgt; Deze moet rekening houden met optimale inzet van chauffeurs/wagens en een slimme route moet uitgestippeld worden. Ook moet datum & tijd afgesproken worden met de ontvanger, die de levering het liefst realtime wil volgen. Oliver IT maakt Planning met een webapplicatie digitaal overzichtelijk en maakt deze service een stuk toegankelijker.

Lees meer over digitalisering in de Logistiek.


„Oliver IT maakt gebruiksvriendelijke applicaties die volledig op onze processen zijn toegepast ”
Lieke van Helvoort, Projectmanager Swiss Sense

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Gerben Moerland Partner
Gerben Moerland