De kracht van tevreden logistieke klanten

Meer overzicht en efficiëntie

In de logistiek zijn met name de vrachtwagens en tegenwoordig ook de distributiecentra goed zichtbaar. Goederen gaan over heel de wereld, zo gaan bijvoorbeeld grondstoffen naar de fabriek en eindproducten via tussenstations naar de uiteindelijke gebruikers.

Het proces om dit te realiseren is niet eenvoudig. In de praktijk zitten er veel onzekerheden die het resultaat kunnen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan de kwaliteit van producten, de levertijd van deze producten, de verschillende soorten klanten, het verkeer op de weg. Kortom het proces binnen deze sector om een grondstof te bewerken naar een eindproduct voor de gebruiker, heeft te maken met veel variabelen en onzekerheden.

Het gevolg van deze onzekerheden kunnen leiden tot ontevreden klanten of het maken van onnodige kosten. Een planner kan een perfecte planning maken, maar op het moment dat er een spoedlevering komt of een vertraging ontstaat door het drukke verkeer. Dan is de planning niet meer bruikbaar. Een chauffeur kan niet laden en lossen bij een bepaalde klant, omdat de producten niet voldoen aan de wensen die aan de producten gesteld zijn. Iets wat de chauffeur niet wist, alleen de planner. Dit kost tijd en de chauffeur loopt achter op zijn planning, met alle gevolgen van dien.

Tegenwoordig spelen computers en systemen een steeds grotere rol binnen de samenleving. Deze systemen kunnen of zijn ontwikkelt om onzekerheden op te lossen.

Oliver IT helpt u graag met het verwijderen van deze onzekerheden door verschillende IT-oplossingen toe te passen. Wat zorgt voor zekerheid onder de mensen en het logistieke proces.

Logistieke oplossingen bij klanten

Oliver IT heeft bij vele klanten waaronder Struyk Verwo Infra, Redsun en Swiss Sense aangetoond uitstekende logistieke oplossingen te bieden.

De distributie van goederen, met als voorbeeld consumentengoederen, maakt een ontwikkeling door. Het is gebruikelijker dat producten thuis bezorgd en geïnstalleerd worden. Dit vergt veel van een backoffice die de Planning verzorgt; Deze moet rekening houden met optimale inzet van chauffeurs/wagens en een slimme route moet uitgestippeld worden. Ook moet datum & tijd afgesproken worden met de ontvanger, die de levering het liefst realtime wil volgen. Oliver IT maakt Planning met een webapplicatie digitaal overzichtelijk en maakt deze service een stuk toegankelijker.

Lees hier meer over digitalisering in de Logistiek. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden binnen Oliver IT lees verder via: https://www.oliver-it.nl/diensten/products/oliver-planner

„Oliver IT maakt gebruiksvriendelijke applicaties die volledig op onze processen zijn toegepast ”
Lieke van Helvoort, Projectmanager Swiss Sense

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Gerben Moerland Partner
Gerben Moerland