De kracht van tevreden logistieke medewerkers

Meer overzicht en efficiëntie

Binnen Logistiek en Transport komen wij nog vaak allerlei formulieren tegen, bijvoorbeeld in de vorm van pak- en leveringsbonnen. Medewerkers zoals heftruck- en vrachtwagenchauffeurs kunnen hun werk gemakkelijker en efficiënter doen met een handige mobiele app, in plaats van allerlei papieren formulieren. In het creëren van een digitale oplossing wordt door Oliver IT een end-to-end benadering gehanteerd om de integratie tussen bijvoorbeeld de orderplanning, magazijn en transport goed af te dekken.

Onze oplossingen zijn niet alleen geschikt voor transport, maar ook voor andere logistieke processen, zoals orders picken, distributie en logistieke planningen. Verder kunnen we in plaats van enkel de werkprocessen digitaliseren, de processen verrijken met andere functionaliteiten zoals route-optimalisatie, veiligheidschecks, realtime data etc. Hierdoor worden de positieve gevolgen van een wijziging in het gehele proces direct zichtbaar voor iedereen.

Planning en Safety

Oliver IT heeft bij veel klanten, o.a. Struyk Verwo Infra, Redsun en Swiss Sense, aangetoond uitstekende logistieke oplossingen te bieden.

Struyk Verwo Infra en Redsun vervoeren beide zware vracht. Geen risicoloze operaties. Safety staat bij hen dan ook hoog in het vaandel. De heftrucks en de vrachtwagens dienen naar behoren te functioneren. Een voertuigcheck is dan ook geen overbodige luxe. Daarnaast kan de data die terugkomt uit dagelijkse checks worden gebruikt om onderhoud efficiënter in te plannen en natuurlijk om uitval en ongevallen te voorkomen.

De distributie van andere goederen, met als voorbeeld consumentengoederen, maakt een ontwikkeling door. Het is steeds gebruikelijker dat producten thuis bezorgd en indien nodig geïnstalleerd worden. Dit vergt veel van een backoffice die de Planning verzorgt. In de planning moet rekening gehouden worden met optimale inzet van chauffeurs en auto’s en een slimme route moet uitgestippeld worden. Daarnaast moet er een datum en tijd afgesproken worden met de ontvanger, die de gegevens over zijn levering het liefst ook realtime wil kunnen volgen. Oliver IT maakt Planning middels een webapplicatie digitaal overzichtelijk en maakt daarbij service een stuk toegankelijker.

Lees meer over digitalisering in de Logistiek.

„Oliver IT maakt gebruiksvriendelijke applicaties die volledig op onze processen zijn toegepast ”
Lieke van Helvoort, Projectmanager Swiss Sense

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Gerben Moerland Partner
Gerben Moerland