Microsoft Azure

Bij Oliver IT houden we van keuze. Keuze om af te wijken van de rest, daar waar het logisch is om te doen. Dit geldt voor de applicaties die we ontwikkelen, maar ook voor integratie. Naast de integratie die we bij veel van onze klanten realiseren met SAP integratieproducten als SAP Integration Suite en SAP Process Orchestration of Integration, realiseren we ook integratie met het Microsoft Azure.

Na een uitgebreide productscan was de keuze voor Microsoft, op basis van verschillende criteria, een logische. Uit ervaring weten we integratieplatformen goed moeten kunnen meeschalen op de momenten dat er pieken ontstaan. Met Microsoft kunnen we garanderen dat we plotselinge pieken in het berichtenverkeer goed kunnen opvangen en dat voor meerdere klanten. Met Microsoft Azure hebben daarnaast de beschikking over geavanceerde monitoring en analyse tools. Zo kunnen we goed bewaken dat uw integratie stabiel werkt en voldoet aan eventuele performance-eisen. Dat we Oliver Connect onze Integration As A Service offering, hebben gebaseerd op Microsoft spreekt het vertrouwen dat we hebben in Microsoft als platform en partner des te meer uit.

Een integratieplatform moet voor je werken en niet tegen je. Zo zien we vaak dat integratieplatformen een verzameling zijn van verschillende modules die niet geïntegreerd zijn. Dit komt de snelheid en het gemak waarmee integratie moet kunnen worden gerealiseerd doorgaans niet ten goede. Het platform moet dus geïntegreerd zijn.

Onze kennis en kunde op het gebied van Microsoft Azure zetten we niet alleen in voor klanten van onze eigen Integration As A service offering Oliver Connect, maar bieden we ook aan voor directe klanten van Microsoft. De meerwaarde om voor Oliver IT te kiezen ligt dan ook in de ervaring die we niet alleen hebben met het ontwikkelen van integratie op Microsoft, maar minstens zo belangrijk ook met het beheren ervan. Wij weten wat werkt en niet werkt (lessons learned) en nemen die ervaringen mee in de vorm van best practices en accelerators.

Waarom?

 1. Hybride deployment - Connecteer applicaties in de cloud, en on-premise
 2. API Management - Secure API’s & API Portal
 3. Out of the box integration – Connectoren integratie tussen standaard applicaties
 4. B2B mogelijkheden – Ondersteuning voor gangbare protocollen en berichtstandaarden (Zoals AS2, X12, EDIFACT, Rosettanet)

Waarom Microsoft Azure?

Bij de selectie van het platform stelden we een aantal criteria:

 • Hybride: Vrijwel al onze klanten zijn op zijn minst begonnen met het integreren van applicaties in de cloud. On-premise integratie is in veel gevallen nog het dominantere integratiedomein. Het platform moet beide werelden kunnen bedienen en een brug vormen tussen deze werelden.
 • B2B: Traditionele Business To Business integratie heeft zijn waarde bewezen in met name logistieke processen. Het platform moet de gangbare protocollen en berichtstandaarden kunnen ondersteunen.
 • API management: Daar waar B2B zich vooral richt op standaard logistieke processen, zien we API management als een logische evolutie van integratie tussen business partners. Bij API management zien we echter dat API’s meer afgestemd zijn op de gebruiker er van, in tegenstelling tot de standaard interfaces in de B2B wereld. Naast de security mogelijkheden die API management biedt, staat dus de relatie met de gebruiker van de API centraal. Een API portal biedt de gebruiker een omgeving die er op gericht is het gebruik van een API zo aantrekkelijk mogelijk te maken.
 • Schaalbaarheid en robuustheid: Het is belangrijk voor Oliver IT dat we echt schaalbare oplossingen bieden aan onze klanten. Om de continuïteit van uw integratie te waarborgen dient de dienst ook zo uitgevoerd te zijn, dat deze ook bij lokale storingen, door blijft draaien.
„Oliver IT maakt gebruiksvriendelijke applicaties die volledig op onze processen zijn toegepast ”
Lieke van Helvoort, Projectmanager Swiss Sense

Businessvoordelen

 • Wilt u ook aansluiten en 1 van onze klanten worden?

  Wij helpen u graag op weg!

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Jeroen Jansen Consultant
Jeroen Jansen