The new future of business

Big Data en Data Science

We kunnen over steeds meer data beschikken doordat data steeds toegankelijker wordt. Maar kunnen we de voordelen van deze grote hoeveelheid data ook toepassen en gebruiken?

Door het analyseren van data en het herkennen van trends kan data ingezet worden voor bijvoorbeeld alerts in service- en onderhoudsprocessen. Oftewel, het biedt een optie voor Predictive Maintenance – een algoritme gaat voorspellen wanneer de kans op een storing zodanig groot is dat onderhoud zinvol is. Doordat defecten voorspelbaar worden kunnen service- en onderhoudsmedewerkers efficiënter werken en worden ingezet. Verder kunnen planningen worden geoptimaliseerd.

Data kan ook in andere branches zorgen voor overzicht, tijdsbesparing en efficiëntie. Binnen Logistiek kan ervoor gezorgd worden dat dezelfde hoeveelheid vracht in minder ritten wordt gedistribueerd. Binnen de Retail kan data al zorgen voor betere service naar klanten.

Inzetten op IoT

Internet of Things kan worden omschreven als het netwerk van fysieke objecten, uitgerust met elektronica, die door middel van communicatie met hun omgeving ons leven gemakkelijker en beter maken. Het gaat om het algemene idee dat objecten leerbaar, herkenbaar, lokaliseerbaar, adresseerbaar en/of controleerbaar zijn via internet. Een goede bron van data dus.

De verbinding die Internet of Things met zich meebrengt kan vele positieve effecten hebben op het bedrijfsleven, zoals kostenbesparing maar ook het verhogen van productiviteit, kwaliteit van gegevens en efficiëntie binnen werkprocessen. Om u kennis te laten maken met de positieve effecten van deze verandering hebben we een IoT-workshop ontwikkeld. Tijdens deze workshop bedenken we samen IoT-toepassingen die uw werkproces eenvoudiger kunnen maken. Naderhand werken we gezamenlijk een praktijkcase uit, zodat IoT ook daadwerkelijk geïmplementeerd kan worden in uw organisatie en werkomgeving.

Lees meer over de IoT Discovery Workshop.

„Oliver IT maakt gebruiksvriendelijke applicaties die volledig op onze processen zijn toegepast ”
Lieke van Helvoort, Projectmanager Swiss Sense

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Jeroen Jansen Consultant
Jeroen Jansen