Jumbo en RAK

Masterdatamanagement: eenvoudig artikelen opvoeren binnen SAP met behulp van RAK

Jumbo gebruikte tijdens de overname van C1000 een Excelproces genaamd de Rollende Artikel Kalender (RAK) voor het verzamelen van artikelgegevens. Om de samenvoeging van beide organisaties en specifiek het artikel opvoerproces goed aan te sturen, is destijds een nieuw RAK proces ontworpen dat toegankelijk is via een webapplicatie.

„Dankzij de oplossing van Oliver IT is de verrijking van artikelgegevens gedigitaliseerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat het proces enorm is versneld en artikel gegevens accurater worden geregistreerd.”
Jumbo

Vóór ieder project, maken we een duidelijk profiel van uw organisatie zodat onze dienstverlening er naadloos op kan aansluiten

Over Jumbo

Het doel was om het gehele proces te ondersteunen, namelijk van briefing aan categoriemanagement en inkoop, logistiek, finance tot aan de opvoer in de SAP-systemen. De ontwikkelde managementcockpit gaf en geeft nog steeds direct inzicht in de statussen van deze processen. Aanpassingen van de data worden nu centraal geregistreerd en er kon afscheid genomen worden van het Excelproces. De eerdere genoemde processen worden op volgorde stap voor stap ondersteund. Nu in 2021 ondersteunt Oliver IT Jumbo nog steeds bij de doorontwikkeling van het RAK met nieuwe functionaliteiten, onder andere richting de integratie met S/4HANA voor België en met de migratie van SAP ECC naar S/4HANA voor Nederland.

De sleutel tot het succes van onze projecten is een duidelijke vraagstelling. Waar heeft uw organisatie problemen mee? Wat is het doel dat u voor ogen heeft?

De vraag

De afgelopen jaren is het SAP-systeem flink doorontwikkeld. De artikelgegevens worden opgehaald uit GS1 (Global Standards 1) voor de grote leveranciers en SIM (Supply Chain Information Management) voor eigen producten. Op dit moment wordt er ook gewerkt aan een leveranciersportaal voor de kleine leveranciers, zodat zij efficiënter de artikelgegevens kunnen onderhouden binnen de bestaande processen. Naast de doorlopende kleine verbeteringen binnen RAK gaat Oliver IT Jumbo Nederland ondersteunen met de overstap naar S/4HANA. Dat is een grote stap binnen de RAK. Oliver IT is gevraagd kennis te blijven leveren en samen met Jumbo te werken aan de overstap naar S/4HANA.

Bij Oliver IT lossen we, geheel naar wens, uw problemen op!

Benieuwd naar de oplossing?

De applicatie heeft gezorgd voor:

• Reduceren van het aantal fouten vanwege automatisering
• Verhoging van de (data)kwaliteit
• Tijdsbesparing, omdat het proces sneller verloopt

Meer weten? Laat uw gegevens achter.

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Robin Schutten Sales
Robin Schutten