Jumbo en RAK

Masterdatamanagement: eenvoudig artikelen opvoeren binnen SAP met behulp van RAK

Jumbo en C1000 maakten voor het verzamelen van gegevens gebruik van een Excelproces genaamd de Rollende Artikel Kalender, oftewel het RAK. Om de samenvoeging van de beide organisaties en het artikelopvoerproces goed aan te sturen is er door Oliver IT een nieuw proces ontworpen dat toegankelijk is via het Web.

„Dankzij de oplossing van Oliver IT is het Rollende Artikel Kalender-proces gedigitaliseerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat dit proces enorm is versneld en er veel accurater wordt geregistreerd. De overname tussen Jumbo en C1000 is mede hierdoor soepel verlopen.”
Jumbo

Vóór ieder project, maken we een duidelijk profiel van uw organisatie zodat onze dienstverlening er naadloos op kan aansluiten

Over Jumbo & C1000

Jumbo Supermarkten heeft de C1000 supermarkten overgenomen en had daarbij het voornemen om de formules samen te brengen onder één versterkt Jumbo merk. Met name op gebied van logistiek, ICT en operatie wilde men de nodige synergievoordelen behalen. Jumbo maakte voor het verzamelen van gegevens over nieuwe en te saneren artikelen gebruik van een Excelproces, genaamd de Rollende Artikel Kalender (RAK). Dit Excel-bestand ging de betrokken afdelingen langs, waar additionele informatie werd toegevoegd. De laatste definitieve check werd uitgevoerd door de afdeling Data Management. Daarna werden de gegevens geüpload in het SAP systeem en met handmatige acties verwerkt.

De sleutel tot het succes van onze projecten is een duidelijke vraagstelling. Waar heeft uw organisatie problemen mee? Wat is het doel dat u voor ogen heeft?

De vraag

Jumbo heeft Oliver IT gevraagd om het RAK te automatiseren middels een portaal/web applicatie. Om de samenvoeging van de beide organisaties en specifiek het artikel opvoerproces goed aan te sturen, is er een nieuw RAK proces ontworpen dat toegankelijk is via het Web. Dit nieuwe ontwerp ondersteunt het hele proces, van briefing aan categoriemanagement en van inkoop, logistiek, finance tot aan opvoer in de SAP systemen. De managementcockpit geeft direct inzicht in de statussen van deze processen. Aanpassingen van de data, zoals die voorkwamen in het Excel RAK, worden nu centraal geregistreerd. De processen worden op volgorde, stap voor stap, ondersteund.

Bij Oliver IT lossen we, geheel naar wens, uw problemen op!

Benieuwd naar de oplossing?

De applicatie heeft gezorgd voor:

• Reduceren van het aantal fouten vanwege automatisering
• Verhoging van de (data)kwaliteit
• Tijdsbesparing, omdat het proces sneller verloopt

Meer weten? Laat uw gegevens achter.

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Jeroen Jansen Consultant
Jeroen Jansen