Meer overzicht en efficiency bij een van de grootste faciliteiten in zijn soort

Van papier naar mobiele apps voor picken, laden en afleveren

Bij een van de grootste Europese productie- en opslagfaciliteiten in zijn soort is het overzicht behouden en processen efficiënt laten verlopen een uitdaging. Door digitalisering in de vorm van mobiele apps wordt er nu efficiënter gewerkt, is er minder wachttijd bij het laden van de vrachtwagens en heeft REDSUN meer grip gekregen op processen.

„Resultaat, dàt is waar alles om draait. Efficiency gaat niet zonder effectiviteit.”
Henri Kleij, REDSUN

Vóór ieder project, maken we een duidelijk profiel van uw organisatie zodat onze dienstverlening er naadloos op kan aansluiten

Over REDSUN

REDSUN is de toonaangevende producent en leverancier van natuursteen, keramiek en beton. In haar ultramoderne productiefaciliteit in het Duitse Kevelaer produceert REDSUN betonproducten voor toepassing in de tuin of openbare ruimte. Met een oppervlakte van 38 hectare is dit in zijn soort een van de grootste productie- en opslagfaciliteiten van Europa. De firma heeft ruim 300 medewerkers.

De sleutel tot het succes van onze projecten is een duidelijke vraagstelling. Waar heeft uw organisatie problemen mee? Wat is het doel dat u voor ogen heeft?

De vraag

Het project optimaliseerde het proces voor de heftruckchauffeur op het voorraadterrein en de vrachtwagenchauffeurs die komen laden en lossen. Vóór de implementatie van de logistieke apps werden de pick- en transportbonnen geprint en gingen het hele terrein over. Pas aan het einde van het proces werd vanaf deze bonnen alles weer bijgewerkt in SAP. Nu, met de apps, hoeft er niet meer geprint te worden en worden de gegevens direct in SAP verwerkt. Bovendien hoeven vrachtwagenchauffeurs zich niet meer fysiek te melden. De applicaties zijn beschikbaar voor Android en iOS. De volledige integratie met de back-end systemen (onder meer SAP) is afgehandeld door middel van Oliver Elements.

Bij Oliver IT lossen we, geheel naar wens, uw problemen op!

Benieuwd naar de oplossing?

De oplossing van Oliver IT heeft het volgende gerealiseerd:

  • Geen papierwerk en geen wachtende chauffeurs meer
  • Meer efficiëntie betreft processen
  • Overzicht ladingen, minder zoekwerk
  • Directe verwerking in backend systemen

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Karst Koopman Consultant
Karst Koopman