Categorie: SAP Fiori
Auteur: Sally-Ann van Nuland

Oliver IT levert SAP-app aan Vlaams netbedrijf

SAP-dienstverlener Oliver IT uit Den Bosch levert een mobiele SAP-app voor vierhonderd technici en tweehonderd aannemers van het Vlaamse netbedrijf Infrax. Dat regelt de exploitatie, het onderhoud en de ontwikkeling van elektriciteit- en aardgasnetwerken, kabeltelevisie en riolering in 126 gemeenten.

Oliver IT ontwikkelt een applicatie voor veldwerk die zowel online als offline te gebruiken is. De app biedt service-medewerkers toegang tot belangrijke SAP-systemen. Oliver IT tekent ook voor de projectleiding en het beheer en onderhoud van de oplossing gedurende drie jaar. De opdracht is na een Europese aanbesteding aan het bedrijf uit Den Bosch gegund.

De nieuwe field service management-applicatie vervangt de oude op SAP ITS gebaseerde oplossing. De leverancier: ‘Met de eenmalige investering in SAP CE als web development platform beschikt Infrax over een platform waarop naast de mobiele toepassing voor technici meerdere web- en mobiele applicaties ontwikkeld kunnen worden.’ Voor de ontwikkeling van de frontend wordt gebruik gemaakt van SAP UI5.

De applicatie maakt het mogelijk dat Infrax’ service-technici de gehele installatie-, storings- en onderhoudsprocessen zowel on- als offline kunnen afhandelen. Detailinformatie over service- en onderhoudsorders, materialen en uren kunnen realtime worden ingezien en afgehandeld. Dat moet de efficiency verhogen en processen verbeteren en leiden tot betere dienstverlening naar klanten.

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Peter Schults Integration expert
Peter Schults