Auteur: Robbert van Leeuwen

Blog 1 Thuisathon 2020: ‘Thuisplanner’

In deze vreemde coronatijd zijn veel mensen genoodzaakt om thuis te werken. Voor veel mensen heeft dit impact op de thuissituatie. Wie gaat waar werken? Wanneer mag ik mijn partner of huisgenoot niet storen en hoe laat heeft onze dochter ook alweer haar online wiskundeles waar ze hulp bij nodig heeft? En zijn er nog goede tips om mijn productiviteit tijdens het thuiswerken te verbeteren? Tijdens de Oliver IT Hackathon, dit jaar omgedoopt tot de ‘Thuisathon’, heb ik geprobeerd dit probleem op te lossen.

De Thuisplanner app is een applicatie die het mogelijk maakt om een planning te maken met het hele huishouden. Het is geschikt voor zowel gezinnen met of zonder kinderen als vrienden die samen een huishouden vormen. Iedereen kan zijn eigen (werk)planning invoeren en anderen kunnen deze dan gemakkelijk raadplegen. Daarnaast is het mogelijk om per afspraak in te voeren of men niet gestoord mag worden. Handig, wanneer je bijvoorbeeld een vergadering hebt of een wiskundetoets moet maken.

Het homescherm geeft direct inzicht in de dag planning van het huishouden. Zo zie je in een oogopslag wie wanneer wat te doen heeft en wanneer de persoon in kwestie niet gestoord mag worden. Deze planning kan per persoon gevuld worden via het agendascherm. Hier kan de gebruiker activiteiten toevoegen aan thuisplanner, maar ook zijn Outlook agenda toevoegen zodat (zakelijke) afspraken hier automatisch aan toegevoegd worden. Via het gebruikersscherm kunnen gezinsleden of huisgenoten worden toegevoegd aan de app, die daarmee ook inzicht krijgen in de planning van alle andere gebruikers van de groep. Daarnaast is er nog een pagina met ‘tips & tricks’ om het thuiswerken aangenamer en productiever te maken.

De Thuisplanner app is gebouwd met React Native. Dit biedt de mogelijkheid om native apps te bouwen, terwijl gebruik gemaakt kan worden van JavaScript React. De app is dus geschreven in JavaScript, maar Renderd native iOS en Android code. Voor de backend wordt gebruik gemaakt van MongoDB Realm.

Ondanks dat de Oliver IT Hackathon deze keer op geheel andere wijze is georganiseerd, was het weer een leuke en leerzame ervaring om mee te doen. Een mooie manier om jezelf en je skills te ontwikkelen en tot leuke nieuwe ideeën te komen.

Robbert van Leeuwen.

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Karst Koopman Consultant
Karst Koopman