Categorie: Algemeen
Auteur: Sally-Ann van Nuland

Oppakken en doorpakken

Binnen de trends IoT, Big Data, Blockchain en de steeds meer complexe IT landschappen is er een duidelijke overeenkomst; namelijk connectiviteit. Het wordt heel gewoon gevonden dat verschillende apparaten en systemen informatie met elkaar uitwisselen. Dit betekent dat deze apparaten en systemen gekoppeld dienen te worden. Dit klinkt simpel, maar kan voor de nodige uitdagingen zorgen.

Wat kan er wel en wat kan er niet gekoppeld worden?
Uiteraard is dit een techniek en proces-gerelateerde uitdaging. Verschillende andere randvoorwaarden kunnen ook doorslaggevend zijn. Soms is het nuttig om de vraag te stellen of een koppeling wel daadwerkelijk tijdwinst oplevert binnen het proces én of er geen overbodige informatie beschikbaar wordt voor bepaalde rollen binnen het bedrijf of het bedrijfsproces. Een andere factor kan het aantal mutaties in deze gegevens zijn. Soms is het gemakkelijker om periodiek informatie uit te wisselen binnen een koppeling en te synchroniseren, dan om een constante informatiestroom te bewerkstelligen.

Gericht op de technische insteek gebruikt (bijna) Ieder bedrijf verschillende soorten systemen die dan ook ieder een eigen programmeertaal hanteren, op andere tijden updates vereisen of simpelweg verouderen en daarbij ook nog mogelijk ieder andere leveranciers hebben. Het is belangrijk om hier inzicht in te hebben, de juiste keuzes te maken en op tijd in te grijpen.

Waar kan men beginnen?
Ten eerste is het, zoals eerder aangegeven, belangrijk om inzicht te hebben. Een overzicht van systemen, technieken en uiteraard processen biedt in de beginfase het houvast. 

Randvoorwaarden en doelstellingen zijn een volgende stap. Wanneer deze duidelijk zijn kunnen keuzes, mogelijkheden en uitsluitsels worden omschreven. Een hele natuurlijke opvolging is om daarna de taken en verantwoordelijkheden te definiëren. 

IT en Business
Systemen koppelen is één ding, de koppeling en systemen an sich laten ‘werken’ voor het bedrijf of de organisatie is een tweede factor. ‘Waar ligt de behoefte vanuit de business en vanuit de eindgebruiker?’ Zijn belangrijke vragen voor de randvoorwaarden van integratie. 

Oliver IT helpt graag bij het bieden van overzicht en het opstellen van de vervolgstappen.

Meer vragen over Integratie? Neem onderaan deze pagina vrijblijvend contact met ons op. 

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Karst Koopman Consultant
Karst Koopman