Auteur: Robin Schutten

De voordelen van een integratie scan

Door de snelle technische ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het applicatie landschap binnen organisaties steeds uitgebreider en complexer geworden. Op welke wijze zijn de diverse aspecten van integratie in acht genomen, is de werkelijkheid in overeenstemming met het IT-beleid. Is er een integraal beeld van?

Probleemstelling
Het IT landschap verandert in een hoog tempo. Werden in het verleden processen in grote mate volledig gerealiseerd in een On Premise Backend systeem, tegenwoordig worden er ook op allerlei andere manieren processen ontsloten via het web, mobiel of applicaties in de cloud. Deze applicaties moeten wel naadloos blijven werken met de processen in de back end. Daar wordt vaak veel aandacht aan besteed en veel aan getest. Maar hoe staat het met de gekozen technologieën om deze applicaties met elkaar te laten communiceren, worden de juiste keuzes gemaakt, hoe is het beheer van de integratie geregeld, hoe wordt de security ingeregeld en wordt er regelmatig gekeken naar de ontwikkelingen in de markt?

Oplossing
Door middel van een Integratie Scan worden de diverse aspecten van integratie doorgelicht:

  • Vaststellen van de as-is situatie
  • Vaststellen van de consistentie van de as-is situatie
  • Matchen van as-is met het beleid van de organisatie
  • Adviezen m.b.t. mogelijke aanpassingen en verbeteringen

Business Case
Door niet consequent de juiste keuzes te maken en niet de markt in de gaten te houden bestaat het risico dat het integratie landschap een wildgroei wordt van diverse applicaties en technieken. Hierdoor wordt ook het beheer van de integratie steeds lastiger en complexer. Door de wildgroei is het ook moeilijk security volledig efficiënt en effectief op te zetten of is het niet meer state-of-the-art/ up-to-date. Door een duidelijk beeld te hebben van de huidige situatie en de mogelijke hiaten kan visie en beleid ontwikkeld worden hoe het integratie landschap zich verder kan ontwikkelen.

Visie Oliver IT Door met enige regelmaat een derde partij naar het integratie landschap te laten kijken ontstaat er een frisse kijk op de huidige situatie. Deze situatie kan beoordeeld worden door de IT-visie en IT-beleid van de organisatie ernaast te leggen en waar nodig wijzigingen door te laten voeren. Oliver IT – Redefining Simplicity

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Eddy Driessen Consultant
Eddy Driessen