Categorie: Algemeen, Logistiek
Auteur: Sally-Ann van Nuland

Digitaliseren middels apps

Digitaal werken middels een web of mobiele app is niet alleen gemakkelijker en efficiënter, maar zorgt voor foutreductie, meer vrachten per dag en optimalisatie van de rit. Realtime wijzigingen doorvoeren over het gehele proces is digitaal mogelijk. Geen papier, geen onnodige communicatie tussen afdelingen, maar overzicht op taken en processen.

Oliver IT levert niet alleen een applicatie als product of maatwerk met advies, maar ook de IT experts met ervaring. We erkennen de verschillen binnen zwaar vracht; denkend aan bouwmaterialen en grondstoffen, en distributie; (duo) bezorging van goederen, en daarbij de planning. Ondanks de onderlinge verschillen kijken we bij beide takken naar dat wat de eindgebruiker nodig heeft. Door een intuïtieve digitale omgeving te creëren is het een gemak voor de gebruiker om deze omgeving te leren kennen en te gebruiken. Verder wijst ervaring uit dat gemak van het vinden en verwerken van informatie zorgt voor minder fouten en daarbij minder verloren tijd en kosten. Kortom maken we mogelijk dat eindelijk de investering in automatisering wordt benut.

Naast het invoeren van informatie is het voor de gebruiker ook mogelijk om direct de correcte, meest recente data uit digitale applicaties te halen. Wijzigingen in de route of in de planning zijn ineens niet meer zo’n probleem. Dit kan leiden tot de optimalisatie van de rit of het reduceren van het onnodig bezoeken van locaties. Verder is er minder tot geen papierwerk meer nodig!

Connectiviteit is een van de grootste voordelen van digitaliseren. Zo kan de invoer van bijvoorbeeld een vrachtwagenchauffeur, aflevering met daarbij een foto als bewijslast, direct verwerkt worden in de backoffice systemen. Vanuit deze systemen kan facturatie en overige administratie worden gedaan zonder dat deze gegevens handmatig over genomen dienen te worden. Een ander voorbeeld is dat wanneer gedurende de dag een afspraak voor levering wordt afgezegd, direct de planning wordt aangepast en eventueel een alternatieve rit kan worden voorgesteld. Uiteraard geldt dit ook voor het afhandelen richting de ontvanger. Denk aan het automatisch verzenden van een getekende aflever bon. 

Kortom biedt digitalisering door middel van web en mobiele apps veel mogelijkheden en kansen. Bent u op zoek naar de bovenstaande voordelen dan helpt Oliver IT graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op onderaan deze pagina. 

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Peter Schults Integration expert
Peter Schults