Auteur: Bryan Abrams

Een (Corona) werkdag van Bryan Abrams bij Heijmans

Mijn opdracht bij Heijmans is begonnen als ABAP-consultant binnen het Team Service en Onderhoud (SenO). Dit team is binnen Heijmans verantwoordelijk voor alle software in het kader van serviceorders en meldingen voor onderhoudswerkzaamheden op wegen, masten, seinen enzovoort. Daar komen niet alleen ABAP, processen en databases bij kijken, maar ook Javascript voor de front-end applicaties die gebouwd zijn met jQuery, Fiori, en sinds kort Angular. Liefhebbers van een afwisselende werkomgeving zijn hier dus goed op hun plek.

Iedere week begint met een kort teamoverleg. Niet heel lang, net genoeg tijd om de grote blokken op de agenda te zetten of aan te geven dat er iets wel of niet loopt. Even kijken wat er op ons bord ligt, wat er nog aan zit te komen, en of er iets ons in de weg staat.

Het team bestaat buiten mij helemaal uit medewerkers van Heijmans. Ik ben als technisch consultant vaak het eerste aanspreekpunt voor alle modificaties en toevoegingen van nieuwe features. Het is dan ook mijn verantwoordelijkheid om eerst de medewerkers te helpen met het begrijpen van de software, en te adviseren over mogelijke inspanning en kosten, de gang van zaken waar wij als consultants allemaal mee bekend zijn. Zodra er een akkoord van het management binnen is, komt de feature in de backlog te staan, waar deze tijdens de volgende vergadering op de agenda wordt gezet. Wat mij aanspreekt aan dit proces is dat Heijmans zelf betrokken is bij alle ontwikkelingen.

Hoewel Corona een impact heeft op ons allemaal, heeft het voor ons team geen impact op de dagelijkse werkzaamheden gehad. De features, storingen en informatieverzoeken blijven maar komen en het werkt gaat gewoon door. Hoewel het echt wel jammer is dat je elkaar niet meer tegenkomt bij het koffieapparaat is bij Heijmans alles prima geregeld en kunnen we ons werk zonder problemen blijven doen.

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Peter Schults Integration expert
Peter Schults