Categorie: Algemeen
Auteur: Sally-Ann van Nuland, Robbert van Leeuwen

Een traineeship bij Oliver IT

Sinds 1 november 2017 is trainee Robbert van Leeuwen aan de slag bij Oliver IT. Na zijn eerste weken zijn we ontzettend benieuwd naar zijn eerste ervaringen. 

Wat heb je hiervoor gedaan en waarom maak je nu een volgende stap?

Voordat ik begon als trainee bij Oliver IT heb ik gewerkt als vormgever. In die functie was ik naast het maken van beeldmateriaal ook veel bezig met de techniek rondom de website. Hieruit is mijn interesse in IT ontstaan. Als frontend developer kan ik vormgeving en techniek combineren en dat vind ik het leukst. 

Wat zocht je in een organisatie en heb je dit tot nu toe gevonden bij Oliver IT?

Omdat ik enkel wat ervaring had met het maken van websites, was ik met name op zoek naar een organisatie waar ik veel zou kunnen leren met betrekking tot IT. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er een open en gezellige (werk)sfeer is binnen het team. Dit heb ik tot nu toe zeker kunnen vinden bij Oliver IT. Alle collega’s zijn behulpzaam en proberen elkaar waar nodig iets bij te brengen. Er wordt hier serieus en hard gewerkt aan de verschillende projecten, maar er is tussendoor ook altijd ruimte voor een grapje, een kop koffie of een potje darten. Dit zorgt voor een fijne balans en afwisseling op een werkdag.

Hoe zagen jouw eerste weken er uit?

In de eerste weken bij Oliver IT heb ik deel mogen nemen aan een introductietraject. In twee weken tijd ben ik naar zes klanten geweest waar ik collega’s heb ontmoet binnen allerlei verschillende IT disciplines. Daarnaast heb ik binnen Oliver IT ook nog met vijf verschillende collega’s een dag(deel) meegelopen om te kijken wat er hier op kantoor allemaal gebeurt. Door dit introductietraject heb ik in zeer korte tijd vrijwel alle vakgebieden van Oliver IT kunnen zien en een groot deel van mijn collega’s kunnen ontmoeten. Zo word je snel in het bedrijf opgenomen en leer je je collega’s snel kennen. In een persoonlijk ontwikkel plan heb ik aan het begin van dit traject een aantal leerdoelen vastgesteld. Op deze manier heb ik mijn eigen ontwikkeling goed bij kunnen houden en waar nodig om hulp kunnen vragen. Mijn bevindingen van deze introductieperiode heb ik mogen presenteren aan de personen waarbij ik een dag heb meegelopen. Als volgende stap kan ik me gaan richten op een onderwerp waar ik me in kan gaan verdiepen.

Heb je genoeg ruimte en tijd gekregen om vragen te stellen?

Ja. Met name door het hebben van een persoonlijke coach is de drempel heel laag om je vragen te stellen. Daarnaast wordt er iedere week even een moment ingepland om bij te praten over hoe het gaat. 

Heeft dit je geholpen bij de volgende stappen binnen Oliver IT?

Dit heeft me zeker geholpen bij de volgende stappen binnen Oliver IT. Het is belangrijk om een goede visie te hebben op wat je kan en wil doen. Op die manier kan het beste vervolgtraject worden bepaald. 

Waar zou je graag willen staan binnen nu en één jaar?

Binnen nu en één jaar wil ik mezelf zo veel mogelijk kunnen specialiseren in een vakgebied, waarbij mijn voorkeur uit gaat naar een frontend taal/framework. Hiermee wil ik zo snel mogelijk de stap maken van meekijken naar meewerken. Waar ik nu nog veel van een ander moet leren, zou ik over een jaar graag ook een ander willen kunnen helpen of adviseren. 

Meer weten over werken bij Oliver IT? Bekijk onze vacatures of neem contact met ons op. 

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Robin Schutten Sales
Robin Schutten