Categorie: Algemeen
Auteur: Sally-Ann van Nuland

Oliver IT Hackathon

Voor de allereerste keer organiseerde Oliver IT een Hackathon waaraan alle medewerkers deel mochten nemen. 24 uur lang werd er vrijdag 26 januari op zaterdag 27 januari gewerkt aan innovatieve, bruikbare en werkende ideeën.

Hackathon – Een hackathon is een bijeenkomst van software- en websiteontwikkelaars, designers en business strategen om gezamenlijk aan een of meerdere thema’s te werken. Het doel is dat, meestal in 24 uur tijd, een innovatieve en creatieve oplossing wordt bedacht om een bepaalde probleemstelling op te lossen. Bron

In dit geval gingen drie teams met elkaar te strijd aan op het Oliver IT kantoor te ’s-Hertogenbosch. Degene met het beste idee en daarbij de beste uitvoering zou zich mogen kronen als winnaar. Als uitgangspunt kregen de teams de volgende thema’s mee:

  • Integratie
  • Sensoren
  • Analytics
  • Augmented Reality
  • Machine Learning
  • Blockchain

Daarnaast waren de eisen; innovatie met nieuwe of bestaande technologie, bruikbaarheid en een duidelijke pitch met daarbij een werkende demo als onderdeel van de presentatie, gesteld. De teams maakten het de jury niet gemakkelijk, maar er kon maar een team als allerbeste uit de 24 uur komen. Ondanks dit gegeven is er door Oliver IT besloten om alle drie de oplossingen, die uit de Hackathon zijn gekomen, verder op te pakken met de desbetreffende groepen.

Collega’s bedankt voor jullie inzet, innovatieve ideeën en technische uitwerking! Op naar de volgende editie.

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Robin Schutten Sales
Robin Schutten