Auteur: Robbert van Leeuwen

Digitalisering in de zorg

In een eerdere blog hebben we gedeeld dat de jaarlijkse Oliver IT Hackathon heeft plaatsgevonden. Vorige week stond in het teken van ‘Waar is Guusje?’, welke ondersteunt bij het probleem: Help, mijn kind is zoek. Deze week: Dagplan-R: een applicatie die het gebruik van pictoborden digitaliseert.

Maak kennis met Dagplan-R

Deel van de Oliver IT Hackathon en makers van Dagplan-R.

De bedenkers van Dagplan-R zijn:
Mathieu van Tilburg, Solution Architect
John van Pelt, Full-stack Developer
Niels Doesburg, Full-stack Developer

Digitalisering in de zorg

Uit de drie voorgelegde maatschappelijke thema’s heeft het team van Dagplan-R gekozen om met het thema pictoborden in de gehandicaptenzorg aan de slag te gaan. Mensen met een verstandelijke beperking worden m.b.v. dagelijks wisselende pictoborden begeleid bij hun dagindeling. Een pictobord geeft van moment tot moment aan welke activiteiten iemand moet ondernemen. Dit zorgt voor structuur en overzicht bij de cliënten. Een pictobord is dus onmisbaar. Analoge pictoborden vergen veel individueel en handmatig werk. Binnen de hackathon zijn we daarom op zoek gegaan om dit proces eenvoudiger en simpeler te maken, door middel van digitalisering.

Dagplan-R

De Dagplan-r oplossing bestaat uit twee applicaties, één voor de client en één voor de zorgprofessional. De zorgprofessional ziet een gebruiksvriendelijke interface voor het samenstellen van de dagoverzichten van een client. Vanaf de eigen werkplek kan de zorgprofessional per client een eigen dagplanning opstellen. Ook is het voor de zorgprofessional eenvoudig om gedurende de dag indien nodig wijzigingen aan te brengen door activiteiten toe te voegen, te verplaatsen of te verwijderen. De client ziet vervolgens zijn eigen persoonlijke dagoverzicht op een voor hem geschikt device. Dit biedt rust en overzicht voor de client.

Hoe hebben we deze oplossing gerealiseerd?

Om de relevantie van de software te onderbouwen heeft het Dagplan-R team de functionaliteit gepresenteerd met behulp van stories uit de Agile methodiek, aan de hand van Personas en Use Cases.

Qua techniek is gekozen voor een web-app, gemaakt met React/Redux en TypeScript. De app communiceert met een backend van MongoDB Stitch, geschreven in Node.js.

Waarom de Oliver IT Hackathon zo leuk is!

Mathieu van Tilburg, Solution Architect

Mijn eerste Hackathon ooit. Veel dynamiek en creativiteit en een onvoorstelbaar resultaat gerealiseerd in een tijdsbestek van 24 uur.

John van Pelt, Full-stack Developer

Do the simplest thing that could possibly work, anders moet je heel hard werken ;).

Niels Doesburg, Full-stack Developer

Door te werken met boilerplate-code uit onze dagelijkse praktijk, waren de resultaten zo degelijk dat deze direct in productie kunnen worden genomen.

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Robin Schutten Sales
Robin Schutten