Categorie: SAP Fiori
Auteur: Oliver IT

Interview SAP integratie specialist Jeroen Jansen

Één van de diensten waar Oliver IT zich mee bezighoudt is integratie van applicaties binnen bestaande SAP omgevingen. Om daar meer inzicht in te geven kijken we vandaag mee over de schouder van collega Jeroen Jansen. Hij is SAP Integratie Consultant en houdt zich dagelijks bezig met het bedenken en uitvoeren van integratie oplossingen specifiek op SAP gericht. Veel bedrijven werken vandaag de dag met SAP als ERP systeem. De niet SAP applicaties dienen daarmee op de juiste manier geïntegreerd en gekoppeld te worden. Specialisten zoals Jeroen zorgen dat dit efficiënt gebeurd. Hij staat regelmatig voor interessante uitdagingen, wat zijn werk juist heel leuk maakt.

Van kadaster naar Oliver IT

In zijn functie bij Kadaster heeft hij geleerd met SAP te werken en heeft hij zijn eerste ervaring met SAP-integratie en SAP workflow opgedaan. Uit interesse en nieuwsgierigheid heeft hij zijn functie als SAP specialist aan de gebruikerskant, omgeruild voor een SAP functie in de consultancy. Er zijn veel consultancy bedrijven in deze markt. Maar Oliver IT stak er voor Jeroen met kop en schouders bovenuit.

Jeroen vertelt: “De bedrijfsomvang van Oliver IT sprak me aan, een niet te groot bedrijf met een fijne ons-kent-ons cultuur en zonder gelaagdheid in de organisatie. Vanaf het begin heeft de humor en het algemeen werkplezier dat er heerst me enorm aangesproken.” “Ik maakte een flinke stap om van eindgebruiker naar consultant te gaan. Dat kon bij Oliver IT. Deze transitie is voor mij heel soepel verlopen. Als ik nu, na 5 jaar terugkijk, dan ben ik heel blij dat ik die stap heb gemaakt.”

Het mooiste is om de performance problematiek op te lossen

“Een project waar ik echt trots op ben is een project bij PostNL, waarbij we de migratie van SAP PI naar Ctac Cloud hebben gerealiseerd. Dat was een project met veel uitdagingen. De migratie hadden we in meerdere clusters opgedeeld. Vooral het laatste cluster, wat een belangrijk klanten portaal omvatte, was spannend. Het oplossen van de performance problematiek heeft mijzelf echt doen overstijgen. Door in de materie te duiken en methodisch met oplossingen te komen totdat alle systemen weer goed performen. Dat geeft een kick,” vertelt Jeroen trots.

Jeroen: “Dit project heeft me ook een enorme persoonlijke ontwikkeling gebracht. Hierna ben ik meer van een uitvoerende functie in een coördinerende functie gegroeid. Nu ben ik Customer Application Owner, waarbij ik verantwoordelijk ben voor alles wat er binnen de aanwezige applicaties gebeurt. Daarnaast doe ik ook een stuk planning en administratie. Dat ligt me goed. Enerzijds de techniek en anderzijds een stuk aansturing.”

Doorgroei naar business development

Jeroen heeft in de 5 jaar dat hij aan boord is bij het team van Oliver IT een leuke ontwikkeling doorgemaakt als SAP specialist. Zijn ambitie is om verder door te groeien in de richting van business development en innovatie. “Ik wil me het liefst bezighouden met onze positionering op het gebied van SAP gerelateerde integratie. Ook wil ik inhoudelijk altijd de nieuwste technieken kennen die er binnen ons vakgebied aanwezig zijn. Want op die manier kan ik uitdagende projecten en vraagstukken ook aan,” licht Jeroen toe.

Waar kan een bedrijf Oliver IT voor bellen?

Bedrijven met integratie uitdagingen, die de performance willen optimaliseren van SAP PI (Process Integration), SAP PO (Process Orchestration). “Ofwel wanneer een bedrijf meerdere bedrijfskritieke synchrone interfaces exploiteert in haar SAP omgeving en zij ervaart dat deze niet goed performen, dan moet je ons bellen. Ik durf wel te zeggen dat wij alle denkbare performance issues oplossen. Daarnaast bieden we een aantal integratieproducten,- en diensten aan die als kickstarter kunnen dienen voor verbetering van of het bepalen van de toekomstige integratiearchitectuur,” sluit Jeroen af.

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Eddy Driessen Consultant
Eddy Driessen