Categorie: Logistiek, Mobile apps
Auteur: Gerben Moerland

Het Warehouse van Bouwcenter Nelemans in control met een App

Vanaf december is Bouwcenter Nelemans live gegaan met een door Oliver IT ontwikkelde Warehouse Management Applicatie (WMS) op basis van het Mendix platform.

Nelemans heeft Oliver IT gevraagd om het logistieke proces onder de loep te nemen en gezamenlijk na te denken hoe het volledig papieren proces vervangen kan worden door een geautomatiseerd systeem/App.

De gerealiseerde Warehouse Management Applicatie is gebaseerd op de specifieke logistieke processen van Inslag, Uitslag en Opslag bij Bouwcenter Nelemans en sluit volledig aan op het bestaande backoffice systeem. In het magazijn is het papier nu vervangen door een volwaardig WMS en werken de medewerkers met een scanner die voorzien is van een App. Er is nu direct inzicht en overzicht in de (klant)specifieke voorraad tot op het laatste detail.

Door deze oplossing kan Bouwcenter Nelemans sneller en directer inspelen op de vragen van de klanten en zal de efficiëntie in het Warehouse toenemen.

Na de gezamenlijke definitie van de processen is de applicatie zo opgebouwd dat deze maximaal gebruik maakt van de bestaande IT-systemen en gegevens door deze te integreren met het nieuwe WMS. Gebruikers verruilen papier voor een App die gebruikersvriendelijk en efficiënt werkt.

Erik Stam, Logistiek Manager bij Bouwcenter Nelemans: “Met het WMS zal de verwerkingssnelheid enorm verbeterd worden. Vooral voor de afhandeling van klant specifieke orders is dat gunstig. Verder verwachten we betere controle over de voorraad te krijgen, doordat nu alle voorraad op locatie bekend is. De samenwerking met Oliver IT was uitstekend. In korte tijd is er een fantastische applicatie opgeleverd.”

Gerben Moerland, Directeur Oliver IT:Met het Mendix platform beschikt Bouwcenter Nelemans nu over een strategisch platform waarmee we in korte tijd nieuwe applicaties en functies kunnen ontwikkelen. Hiermee kunnen we snel inspelen op behoeften vanuit de organisatie en de efficiëntie in “traditionele” processen verhogen”.

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Peter Schults Integration expert
Peter Schults