Categorie: Internet of Things
Auteur: Ioana Kanda, Ronald Janssen

Wat is nu Internet of Things?

Er wordt de laatste tijd veel over Internet of Things gesproken. Maar wat is het nu eigenlijk, hoe kan het worden ingezet en wat heeft de toekomst voor ons in petto?

Internet of Things kan worden omschreven als het netwerk van fysieke objecten, uitgerust met elektronica, die door middel van communicatie met hun omgeving ons leven gemakkelijker en beter maken. Het gaat om het algemene idee dat objecten leerbaar, herkenbaar, lokaliseerbaar, adresseerbaar en/of controleerbaar zijn via internet. 

Things (objecten) en processen Things (objecten) en processen

Toegevoegde waarde 
Bijvoorbeeld wanneer een apparaat is uitgevallen en dat zelf kan communiceren, ziet de operator dit op het computerscherm. Een voordeel hiervan is dat het systeem ook meteen een monteur kan benaderen en naar de locatie van het defecte apparaat kan sturen. Reparaties kunnen zo sneller uitgevoerd worden. Dit betekent dat downtime ook aanzienlijk ingekort kan worden.

  • Bestaande activiteiten en processen optimaliseren
  • Betere planningsmanagement en beslissingen maken 
  • Mogelijkheden voor nieuwe productfuncties, diensten en nieuwe verdienmodellen

Internet of Things is een netwerk van slimme en communicerende objecten die data kunnen verzamelen, delen en in interactie treden met business processen.

De toekomst van IoT 
Slimmer werken door data in te zetten wordt steeds meer mogelijk gemaakt. Immers worden meer en meer apparaten en objecten met elkaar verbonden. Internet of Things zal de komende jaren een enorme vlucht gaan nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan apparaten die op spraak reageren of die een signaal afgeven indien de temperatuur te hoog wordt. Oliver-IT kan uw bedrijf helpen om aan te sluiten op het Internet of Things met het doel uw bedrijfsprocessen te verbeteren. Resultaat hiervan is een efficiënter en goedkoper bedrijfsproces dat minder foutgevoelig is.

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Karst Koopman Consultant
Karst Koopman