Categorie: Logistiek
Auteur: Sally-Ann van Nuland

Ontwikkelingen in logistiek

Gelukkig trekt de economie verder aan en het maakt daarbij geen uitzondering van de Transport en Logistiek sector. Dit betekent echter niet dat het ‘gevaar’ geweken is. Door de snelle ontwikkeling van IT en digitale omgevingen ligt de verwachting hoog wanneer het gaat om logistiek, distributie en transport. Concurrentie is sterk en veranderen en ontwikkelen is geen lust meer, maar een must. 

Planning en route
Het op een zo een efficiënt mogelijke manier leveren, van consumenten goederen of zwaar vracht in de B2B, zorgt voor dat streepje voor op de concurrentie. Tijd en kosten besparen betekent de mogelijkheid om te investeren in, en te focussen op, de toekomst van de organisatie ontstaat. Kortom het correct inplannen qua datum en tijd, het optimaliseren van de rit en de route, het optimaliseren van de lading per wagen en het inzetten van enkel de benodigde FTE’s is van groot belang. Goede IT kan voor tijdsplanning en route-planning een wereld van verschil betekenen. Zeker wanneer het gaat om gekoppelde systemen die realtime informatie verwerken.

Transparantie
De consument wordt verwend door de logistiek en distributie. De verwachting is dat de levering van consumentengoederen zo snel mogelijk wordt gedaan. Soms zelfs nog op dezelfde dag. Ook in de B2B is leversnelheid een USP binnen de concurrentiestrijd. Verder is het heel gewoon geworden dat iedere zending, ieder vervoer, te volgen is. Dat stukje transparantie vraag om gekoppelde systemen en correcte dataverwerking. 

Eindgebruiker
De eindgebruiker van IT oplossingen is gewend dat hij of zij met een smartphone alles binnen handbereik heeft en dat dit ook nog eens op een gemakkelijke manier wordt weergegeven. Het is dan vaak ook frustrerend voor de eindgebruiker wanneer er op zijn of haar werk gebruik wordt gemaakt van ingewikkelde schermen waarbij informatie verstopt is achter talloze keren klikken. Gebruiksgemak wordt steeds belangrijker, omdat het simpelweg kan zorgen voor meer efficiëntie en natuurlijk voor een stuk minder gefrustreerde eindgebruikers.

Om als bedrijf verder te kunnen ontwikkelen is expertise en overzicht nodig. Oliver IT biedt dit graag. Naast maatwerk zijn we druk bezig met het creëren van een Distributie app als product. Het optimaal plannen, met realtime inzicht als randvoorwaarde, is daarbij het uitgangspunt.

Meer weten? Neem onderaan deze pagina contact met ons op. 

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Gerben Moerland Partner
Gerben Moerland