Categorie: Algemeen
Auteur: Michiel van Sebille

Een nieuw jaar zonder problemen

Het nieuwe jaar is weer begonnen. 2018 belooft veel goeds en er zijn interessante trends die zich verder gaan ontwikkelen zoals IoT, Security, UX design, Cloud, Blockchain, VR enzovoorts. Echter dienen we alle huidige digitale systemen niet te vergeten, want ook deze houden we graag up and running.

Let op!

Systemen zijn steeds vaker gekoppeld aan verschillende devices en sommige van deze devices verwerken zelf offline data. Echter met het wijzigen van datum en tijd, dat bij bijna alle systemen automatisch wordt doorgevoerd, kunnen er fouten ontstaan. Zeker wanneer het gaat om communicatie tussen bijvoorbeeld Microsoft Windows en iOS van Apple. Na een korte analyse bleek zelfs dat tussen systemen van Microsoft Windows en iOS van Apple er maar liefst 20 seconden verschil was op te merken na de jaarwisseling..

Draait uw CE-server, PO-server of andere omgeving op Windows?

Zo ja, dan is het belangrijk om deze manueel te controleren en eventueel te corrigeren betreft datum en tijd. Wanneer dit niet wordt gedaan kan data later conflicteren. Dit betekent dus dat er gemakkelijk een tijdsprobleem ontstaat omdat tijden meegegeven worden vanuit een device welke wel goed is gesynchroniseerd met de atoomklok. Dus ook bij offline scenario’s.

Acties

Door simpelweg het Windows systeem opnieuw, manueel, te synchroniseren kunnen problemen in de toekomst voorkomen worden. Indien u deze instellingen niet kan wijzigen raadpleeg dan uw systeembeheerder(s).

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Karst Koopman Consultant
Karst Koopman