Categorie: Algemeen
Auteur: Oliver IT

Mathieu van Tilburg als nieuwe Solution Architect gestart

Oliver IT heeft een mooi team aan IT professionals om zich heel verzameld. Ieder met zijn eigen specialisatie. We spreken met nieuw teamlid Mathieu van Tilburg, die sinds januari 2019 als Solution Architect is gestart. Hij vertelt over zijn achtergrond en zijn toekomst bij Oliver IT.

Van kok naar de IT branche

Mathieu van Tilburg, 45 jaar en een Brabander in hart en nieren, vertelt hoe hij van beroepskok naar de IT is overgestapt. Een bijzondere wending in zijn carrière die hij destijds heel weloverwogen maakte. “Ik ben oorspronkelijk tot kok opgeleid,” steekt Mathieu van wal. “Kok zijn is een zwaar beroep, je maakt lange dagen onder hoge druk en je werkt vaak 6 dagen per week. Ik was nog jong en was daar nog niet klaar voor. Middels een beroepskeuzetest kwam naar voren dat de IT branche geschikt voor me zou zijn. Ik had veel affiniteit met IT, daarnaast was het zo’n 25 jaar geleden een booming business. Dat heb ik dus met beide handen aangepakt en zo ben ik de IT wereld ingerold. Ik heb jaren als SAP functioneel applicatiebeheerder gewerkt en later als SAP consultant.”

Oliver IT neemt mensen aan die bij de organisatie passen

Mathieu kende Oliver IT al vanuit meerdere mensen in zijn netwerk. “Mijn indruk was dat Oliver IT een hele technische club is. Ik zie mijzelf meer als een functionele man. Toch maakt me hun interesse in mij wel nieuwsgierig en ben ik gaan praten. Hier kreeg ik de functie Solution Architect aangeboden. Een andere functie dan ik op voorhand had bedacht. Maar toen ik dat eens goed bekeek bleek die eigenlijk wel heel goed bij mij als persoon te passen. Daarnaast sprak me de cultuur binnen Oliver IT aan. Zij nemen mensen aan die als persoon bij de organisatie passen. De persoon komt voor zijn CV. Op basis daarvan zag ik dat ik me hier gelukkig zou gaan voelen,” licht Mathieu toe.

De spil tussen klant en ontwikkelaar gedurende het gehele traject

Mathieu: “In mijn nieuwe rol als Solution Architect neem ik de positie in tussen de klant en de ontwikkelaar. Dat betekent dat ik een klantvraag helder in kaart breng en daar de beste technische oplossing bij bedenk. Vervolgens zorg ik er voor dat deze succesvol wordt geïmplementeerd in de vorm van app’s.”

“Ik behartig zowel de belangen van de klant als die van de ontwikkelaar. Enerzijds zit ik met de klant om het probleem te isoleren. Soms pakt dit anders uit dan dat er op voorhand wordt gedacht of moet het probleem nog gevonden worden. Dit doen we door in de bedrijfsprocessen te duiken en heel specifiek de knelpunten op tafel te krijgen. Dan gaan we die processen verbeteren door er software oplossingen voor te bedenken. Anderzijds ga ik met de ontwikkelaars aan de slag die de bedachte oplossing technisch gaan realiseren. Ik doe dan de projectmanagement, de budgetbewaking, de documentatie na oplevering. Gedurende het gehele traject ben en blijf ik het aanspreekpunt naar de klant,” legt Mathieu uit.

Wij zijn SAP minded

Oliver IT staat bekend als specialistische partner bij het realiseren van slimme technische oplossingen binnen SAP omgevingen. Ook Mathieu is al jaren bekend met dit ERP systeem. “Wat ik erg goed vind in de aanpak van Oliver IT is dat alle app’s en integraties die zij ontwikkelen, ‘SAP-toekomst proof’ zijn. We hebben een team van specialisten die SAP minded zijn en precies weten hoe daar op voorhand al rekening mee te houden. Wanneer SAP dan veranderingen doormaakt, dan passen we reeds ontwikkelde app’s hier vaak eenvoudig op aan.”

Nieuwe skills leren. Dat kan bij Oliver.

Mathieu is erg enthousiast over zijn nieuwe rol binnen Oliver IT. “Ik kijk er naar uit om me deze nieuwe specialisatie eigen te maken. Ik word erg blij van nieuwe skills leren, omdat ik mijzelf graag continue verbeter. Ik geloof ook echt dat je vrolijker naar je werk gaat wanneer je blijft leren. Leuk dat ik bij een club ben waar dit wordt gestimuleerd. Er is hier een leuke dynamiek tussen de specialisaties en karakters. Dat levert mooie onderlinge samenwerkingen op. Daar houd ik van!” sluit Mathieu mooi af.

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Karst Koopman Consultant
Karst Koopman