Categorie: Internet of Things
Auteur: Sally-Ann van Nuland

A technology that will turn our world upside down

Na alle romans, thrillers en biografieën gelezen te hebben op onze vakantiebestemming is het weer tijd om ons bezig te houden met onze professie. Hierbij een boekentip op het gebied van Internet of Things. De moeite waard om toch nog even wat tijd voor vrij te maken.

Internet of things 

A technology that will turn our world upside down 

Engels, Directie, leidinggevenden en managers, €10


Het boek is geschikt voor de verkenner die de eerste, maar zeer gerichte stappen wil zetten binnen de mogelijkheden van Internet of Things. Een van onze favorieten die we ook gebruiken bij de inzet van onze eigen IoT Discovery Workshop

In de eerste paar hoofdstukken gaan de schrijvers in op de definitie, algemene kenmerken en kaders betreft het begrip. Aan de hand van een stukje geschiedenis wordt er daarna snel overgeschakeld naar de toekomst en toepassingen van IoT. 

Wanneer men een start wil maken met het inzetten van IoT is pagina 24 zeer interessant. Daar gaan dhr Timmer en dhr Vermeend namelijk in op een zevental bouwstenen binnen IoT. 

Het boek gaat in op wat Internet of Things inhoud voor het bedrijfsleven en vooral voor bedrijfsvoering. Strategische keuzes en valkuilen. Ingaande op privacy en veiligheid biedt dit boek geen volledige antwoorden echter wel een goed beeld over waar men tot nu toe rekening mee dient te houden. Echter erkennen de schrijvers dat er nog een grijs gebied is. Naast privacy en veiligheid biedt het boek meerdere inzichten. 

Bent u nog niet overtuigd van het feit dat ook u en uw organisatie stappen moet zetten? Lees dan box 18 op pagina 66. Deze box gaat in op ex-marktleiders die hun koppositie verloren door niet in te gaan op digitalisering en nieuwe technologieën. 

Jan Willem Timmer (wetenschapper Informatica) en Willem Vermeend (oud Staatssecretaris Financiën en oud Minister van Sociale Zaken) zijn als schrijvers niet de minste kenners.

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Robin Schutten Sales
Robin Schutten