Categorie: Algemeen
Auteur: René van Mil

Oliver Hackathon omgedoopt tot Thuisathon 2020

Afgelopen donderdag 5 november was het weer zo ver, om 16:00 uur werd het startschot gegeven voor de derde Oliver hackathon die dit jaar omgedoopt is tot Thuisathon 2020! Na een terugblik op de voorgaande hackathons en een korte check van de verschillende teams en spelregels kon iedereen beginnen aan de 24 uurs race naar een scherpe pitch en mooie demo.

Dit jaar was zoals we intussen gewend zijn van 2020 anders dan anders. We konden immers niet met zijn allen op kantoor gaan zitten, vandaar de naam “Thuisathon”; alle deelnemers waren dus thuis aan het werk. Gelukkig konden we wel virtueel bij elkaar in dezelfde ruimte zitten.

Op vrijdag 6 november jl. werd er keihard gewerkt, want de klok begon te tikken om de slides en de demo’s die om 16:00 uur aan elkaar en aan de jury gepresenteerd zouden worden af te krijgen. Dit jaar waren er maar liefst zes verschillende presentaties:

  • Thuisplanner (Robbert): een app waarmee het voor gezinnen en gezelschappen makkelijker wordt om thuiswerken te combineren met het privé leven.
  • Dentassist (Marçal): een applicatie waarmee tandartspraktijken eenvoudig inzicht krijgen in hun procedures en benodigde materialen.
  • Opinionator (Hans, Martijn, Reinout): een news aggregator die met een unieke user experience “social media bubbles” probeert te doorbreken.
  • Formuliertje (René): een applicatie waar flexibele, portable en offline digitale formulieren mee gemaakt kunnen worden.
  • Oliver Mobile (Lalit): een mobiele implementatie van een projectenportaal waarbij een bestaande productieve API volledig hergebruikt werd.
  • Timely (Allard, Michiel, Willem): een cloud integratie oplossing waarmee o.a. automatisch Exact urencodes aangemaakt worden o.b.v. nieuwe meldingen in TOPdesk.

Qua techniek waren de oplossingen erg interessant. React Native was een opvallende favoriet voor twee teams. Het vertrouwde Node.js en React werden ook bij drie teams ingezet. Eentje die er direct uit sprong was ABAP in de cloud. En wat erg leuk was is dat er dit jaar een integratie oplossing gebouwd is! Waarvan akte.

De jury was erg onder de indruk van alle resultaten. Iedereen kreeg te horen dat ze een mooie oplossing, nette presentatie en goede live demo hadden gegeven. Het kiezen van een winnaar was dan ook een lastige opgave. Uiteindelijk gaf de keuze voor een complete nieuwe techniek gecombineerd met een individuele prestatie de doorslag; Marçal kwam met zijn Dentassist als winnaar van de Thuisathon 2020 uit de bus!

Zoals u van ons gewend bent alsook voor de nieuwe volgers, wij publiceren de komende weken een aantal blogs waarin dieper ingegaan zal worden op de verschillende 2020 Thuisathon onderwerpen zoals eerder opgesomd. Houd daarom onze LinkedIn-pagina en onze website in de gaten.

Wil je meer weten of triggert een van de onderwerpen je? Schroom dan niet en neem contact met ons op en wij nemen je graag mee in de wereld van Oliver IT en de specifieke onderwerpen van de Thuisathon 2020.

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Gerben Moerland Partner
Gerben Moerland