Auteur: Robbert van Leeuwen

Oliver IT Hackathon 2020

Realiseer, binnen 24 uur, een app die bijdraagt aan de oplossing van een maatschappelijk probleem. Een onmogelijke taak? Of juist een leuke uitdaging om met een klein team collega’s aan te gaan? Dat laatste dachten de vier teams die mee hebben gedaan aan de jaarlijkse Oliver IT Hackathon!

Bij Oliver IT zijn we altijd met innovatieve IT Technologie bezig. Hierbij zoeken wij op hoog niveau, samen met de klant, naar oplossingen voor hun businessproblemen. Het organiseren van een Hackathon stelt de creativiteit en het oplossend vermogen van de deelnemers op de proef en is bovendien een geweldige teambuilding activiteit waar met veel plezier gewerkt wordt.

Dit jaar is gekozen om met concrete, maatschappelijke thema’s te gaan werken:

  • Eenzaamheid onder ouderen en jongeren: Bedenk een oplossing om op laagdrempelige wijze mensen die eenzaam zijn en mensen die willen helpen bij elkaar te brengen.
  • Ondersteuning bij de dagindeling voor mensen met een verstandelijke beperking:Mensen met verstandelijke beperking worden m.b.v. dagelijks wisselende pictobordenbegeleid bij hun dagindeling. Bedenk een oplossing om deze pictoborden te digitaliseren zodat het makkelijker wordt om ermee te werken.
  • Help mijn kind is zoek: Jonge kinderen spelen buiten en bij hun vriendjes en vriendinnetjes in de buurt. Voor de ouders moeilijk bij te houden wat ze allemaal uitspoken en soms raakt een kind wel eens even zoek. Bedenk een oplossing voor ouders in een buurt om aan te geven wie bij wie hoort en om bijvoorbeeld aan de buurt te vragen of jouw kind bij iemand thuis is.

De gebruikte technieken waren dit jaar divers. Zo werd door een team gekozen voor een low-code oplossing gebaseerd op Mendix, werden de nieuwste Oliver Elements technieken in de praktijk gebracht en werden video en chat integraties gerealiseerd.

De jury was onder de indruk van wat er binnen 24 uur was gerealiseerd: een viertal werkende oplossingen met fantastische pitches. Het was dan ook moeilijk om de keuze te maken uit de apps ‘Waar is Guusje’, ‘Dagplan-R’, ‘Ja-Doen’ en ’S-UP’.

Benieuwd naar de apps en welk van deze vier de Hackathon gewonnen heeft?

De komende vier dinsdagen zullen we elke app presenteren op onze website!

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Eddy Driessen Consultant
Eddy Driessen