Auteur: Robin Schutten

Plannen met 1 klik!

Transport en service planning is voor veel bedrijven een noodzakelijk kwaad, waar steeds spanning ontstaat en adhoc besluiten moeten worden genomen. Meestal wordt dit ervaren als een verstoring, in plaats van een normaal lopend bedrijfsproces.

Oorzaken van deze situatie zijn te vinden in de actoren in dit proces. Veelal begint het proces met de orders die in een ERP systeem zijn geplaatst en die geleverd moeten gaan worden op reeds bekende of nog te bepalen leverdatum.

Hier spelen de levertijd van het product, of zijn componenten, beschikbaar zijn van het juist transportmiddel, mogelijke levertijden bij de klant en de afstand tot die klant.

Ook de combinatie van meer dan 1 order in het vervoer geeft vragen als volgorde van laden, en lossen en lostijden bij de klant.

Belangrijkste verstoring zijn echter de last minute wijzigingen. Vrachtwagen stuk, chauffeur ziek, maar vaak ook een klant die via de baas toch nog snel zijn levering erdoor drukt.

Wat nu als er een tool zou bestaan, die alle ritten en leveringen met 1 klik zou kunnen plannen?

Door het zogenaamde voorplannen, wordt er continue, op de achtergrond nieuwe orders ingepland op parameters die vooraf zijn ingesteld. Op basis daarvan wordt een optimale oplossing voor de planning gevonden. Tot het moment dat de planner de rit “vast zet”, dan blijft de rit zoals gepland. Eventueel kan de planner nog ingrijpen en aanpassingen doen, om maximale flexibiliteit te bieden.

Geïnteresseerd in Oliver planner? Oliver-It biedt een kans om samen te kijken wat Oliver planner voor u kan betekenen, door een Quick Scan gratis aan te bieden. Deze actie is geldig tot en met 1 juni. Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden bij uw bedrijf!


Meer informatie over ritplanningen maken met Oliver Planner?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Jeroen Jansen Consultant
Jeroen Jansen