Auteur: Lalit Mahapatra

Hulpapp voor tandartsassistenten

Bij de patiëntbehandeling heeft elke tandarts zijn eigen voorkeuren met betrekking tot welk instrumentarium hij of zij gebruikt. In de grote tandartspraktijken is het soms uitdagend voor het team om traytjes met instrumenten voor te bereiden naar voorkeur van elke tandarts. Dat heeft verschillende oorzaken: in sommige gevallen is de assistent die het instrumentarium klaarmaakt niet dezelfde die de tandarts helpt, in andere gevallen kennen de nieuwste werknemers de voorkeuren van de tandartsen niet en moeten ze het uit eigen ervaring leren. Dat duurt wel even waardoor de efficiëntie niet 100% is.

Om deze kloof te dichten, helpt de Dentassist-app om gepersonaliseerde trays voor elke tandarts in de praktijk voor te bereiden. Deze oplossing vermindert de voorbereidingstijd en zorgt ervoor dat elk traytje wordt geleverd met de juiste instrumenten dankzij gedetailleerde informatie uit de app, inclusief foto's.

Dentist-1.png#asset:1887


Hoe is deze oplossing gerealiseerd?

Eerst moest het datamodel van het idee worden ontworpen, waarbij de databasetabellen en de businessobjecten voor de technische implementatie zijn geïdentificeerd volgens dit schema:

Dentist-2.png#asset:1891


Vanuit technologisch oogpunt bood de Thuisathon de kans om de mogelijkheden van de nieuwste SAP-technologie te verkennen. In dit geval werd de ABAP runtime in SAP Cloud Platform gebruikt met het RESTful Application Programming model (RAP). Hiermee was het mogelijk om te bewijzen dat deze nieuwe methodologie gebruikt kan worden om snel moderne UI-apps voor algemeen gebruik te maken met behulp van een vernieuwde ABAP en deze direct beschikbaar te maken in een schaalbare omgeving.

Dentist-3.png#asset:1892


Na het kiezen van het ontwikkelplatform werd de implementatie met ABAP, CDS Views en UI metadata annotaties voltooid en geïmplementeerd:

Dentist-4.png#asset:1893

Figuur 2: Beginscherm met procedureselectie.

Dentist-5.png#asset:1894

Figuur 3: Lijst met geselecteerde procedure-apparatuur, inclusief een afbeelding van een volledige lade.

Dentist-6.png#asset:1895

Figuur 4: Uitrustingsdetails, waaronder een afbeelding met hoge resolutie


Waarom de Oliver IT Thuisathon zo leuk is!

De Hackathon, dit jaar Thuisathon, geeft ons de mogelijkheid om ideeën te implementeren en technologieën te gebruiken die onze dagelijkse werkverplichtingen misschien niet toestaan. In mijn specifieke geval wilde ik de nieuwe ABAP RAP methodologie graag uitproberen, maar daarvoor is een SAP Cloud Platform met ABAP omgeving of een S/4 HANA on-premise vereist die beide niet beschikbaar zijn in de projecten waaraan ik ben toegewezen. Dankzij de Thuisathon kon ik een echte app maken met de nieuwste kennis die ik heb opgedaan.

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Gerben Moerland Partner
Gerben Moerland