Auteur: Robin Schutten

Waarom een integratie migratie project loont

Waarom een integratie migratie project loont

Veel organisaties denken na over de volgende technologie fase of zitten midden in de digitale transitie. In het snel veranderende IT landschap wordt integratie een steeds belangrijker onderdeel. De noodzaak voor migratie naar een modern hybride integratie landschap wordt daarom steeds groter. De wil om te consolideren is er wel maar hoe maak je die beslissing?

Spaghetti Landschap

Het zou goed kunnen dat door de jaren heen het IT landschap eruit ziet als het wel bekende ‘Spaghetti’ integratie landschap. Sommige applicaties hebben meer dan 1 connecties met elkaar, een veel-op-veel relatie.

Of het kan zijn dat er na een reorganisatie meerdere applicaties bestaan met dezelfde of soort gelijke functies. Ook komt het vaak voor dat documentatie niet meer up-to-date of simpelweg onvindbaar is. En dan is er die technische schuld van een migratie project van een paar jaar geleden. Aflopende software licenties en kostenbesparing zijn triggers om projecten op te starten en dan toch eindelijk wat aan de problemen te doen.

Het Hybride Integratie Landschap

Integratie domeinen (Bron: www.SAP.com)

Door te beschrijven waar applicaties staan in de organisatie kunnen we verschillende integratie domeinen onderscheiden. Integraties tussen deze domeinen kennen verschillende restricties zoals beveiliging of bandbreedte bij een ‘OnPremise naar Cloud’ integratie.

De integratie keuzes voor een modern hybride integratie landschap zouden in lijn moeten zijn met een integratie strategie. Deze strategie helpt met het bepalen van de leveranciers keuze. Kiest u bijvoorbeeld voor een cloud-based leverancier of blijft u ‘on-premise’? Daarnaast is het verstandig om te kijken naar integratie architectuur richtlijnen. Deze richtlijnen helpen bepalen hoe om te gaan met nieuwe integratie en nieuwe technologieën.

Hoe kunnen we helpen? Oliver IT heeft ervaring met migratie en integratieprojecten op grote en op kleine schaal. Onze integratie experts kunnen helpen met het definiëren van uw integratie strategie, het opstellen van integratie architectuur richtlijnen en uiteraard met het migratie project zelf.

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Jeroen Jansen Consultant
Jeroen Jansen