Auteur: Sally-Ann van Nuland

Drie invalshoeken

Geen enkele organisatie kan om IT heen. Zonder digitale processen en connectiviteit is het inmiddels bijna onmogelijk om binnen een bedrijf taken uit te voeren en diensten of producten te leveren. Naast het feit dat IT niet meer weg te denken is verandert het IT landschap intern en extern voortdurend. Deze veranderingen brengen complexiteit met zich mee. Een goede IT architectuur en de juiste integratie van systemen kan niet alleen zorgen voor genezing, het kan zelfs zorgen voor het voorkomen van problemen in de toekomst.  

Bij Oliver IT zijn we dan ook van mening dat inzetten op integratie en architectuur loont. We lichten graag drie invalshoeken toe.  

1. Oude investering hoeft niet verloren te gaan
Het is een bekend argument binnen IT; ‘Maar we gebruiken dit pas een paar jaar dus vernieuwing is niet nodig of niet rendabel.’ Wat gekeken naar investering vaak geen gekke opvatting is, echter is het zo dat de mogelijkheden binnen digitalisering blijven groeien. Het is geen kwestie van wel of niet meegaan in deze ontwikkelingen, het is een must. Toch vinden ook wij het zonde om eerder gedane investeringen niet meer te benutten. 
Bij een goede integratie aanpak kan er gekeken worden naar de systemen die er al staan en hoe deze samen gaan met de nieuwe systemen en applicaties. Hierdoor gaan gedane investeringen niet verloren, maar worden ze hergebruikt of zelfs verbeterd ingezet. 

2. Een goed begin, het hele werk
Zoals in de voorgaande blog (link) is omschreven is het belangrijk om een overzicht te hebben van systemen, technieken en uiteraard processen. Het is al moeilijk genoeg om systemen die verschillen in programmeertaal, updates en functies samen te laten werken en/of geheel te koppelen. Tijd investeren en het binnenhalen van expertise, bijvoorbeeld via Oliver IT, is cruciaal in de beginfase van digitalisering of een grote transformatie binnen IT. Vroeg beginnen is later winnen!

3. Blik op de toekomst 
Bij een goede architectuur, met daarbij de correcte integratie techniek, is het mogelijk om meer controle te houden op veranderingen en updates in de toekomst. Door, zoals bij punt 2, rekening te houden met het toekomstperspectief is latere implementatie van nieuwe systemen of een ander gebruik van de huidige systemen niet alleen mogelijk, maar eigenlijk al binnen handbereik. Ook hierbij geldt dat de aandacht die nu uitgaat naar integratie en architectuur, later voor uw bedrijf van grote waarde kan zijn.

Vragen over Integratie en Architectuur? Neem onderaan deze pagina vrijblijvend contact met ons op. 

Specifiekere vragen?

Vul uw e-mailadres in en Oliver IT neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!

Gelukt! We nemen spoedig contact met u op!
Robin Schutten Sales
Robin Schutten