Waarom de integratiescan meerwaarde biedt voor jouw organisatie

Periodieke controles. We kennen het van de garage, de tandarts en andere medische specialisten. Een check om even te kijken of alles nog in orde is. Zo’n zelfde check is er ook voor je IT-landschap. Ontdek wat de integratiescan voor jou kan betekenen.

 

Zoals je auto niet zonder apk kan, kan je IT-landschap eigenlijk niet zonder integratiescan. Je hebt waarschijnlijk veel zorg, tijd en geld besteed aan de opbouw van je IT-landschap. Ongetwijfeld heb je ervoor gezorgd dat alle applicaties bij de implementatie naadloos op elkaar aansloten. Maar hoe weet je of dat nu nog steeds het geval is? Want de technologie van gisteren kan vandaag al achterhaald zijn. Zeker op het gebied van security, één van de hot topics van dit moment.


Van state-of-the-art naar wildgroei

Laten we eerlijk zijn: het is bijna niet te doen om continu helemaal up-to-date te zijn. Je integratielandschap kan een wildgroei worden van diverse applicaties en technieken. Dat kan allerlei redenen hebben, zoals nieuwe processen die ontsloten worden via het web, mobiel of applicaties in de cloud. Hierdoor wordt het beheer van de integratie steeds lastiger en complexer. Soms merk je daar iets van, vaak niet. Maar belangrijk is om te beseffen dat dit zo is. Denk niet dat jij het IT-landschap van je organisatie wel te allen tijde state-of-the-art kan houden.


Om te checken of je applicaties nog optimaal werken, is er deintegratiescan. Deze scan doet, in het kort, het volgende:

   – Vaststellen van de ‘as-is’ situatie

   – Vaststellen van de consistentie van de ‘as-is’ situatie

   – Matchen van ‘as-is’ met het beleid van je organisatie


Op basis van deze gegevens volgt een advies over mogelijke aanpassingen en verbeteringen.


Blik van buitenaf

Een blik van buitenaf is vaak verfrissend, vindt OliverIT. Daarom is het goed om met enige regelmaat een derde partij naar je IT-landschap te laten kijken. De integratiescan zorgt ervoor dat alles weer gesmeerd loopt.